Braces / Bescherming

3
Naar welk type brace ben je op zoek?

Ruim assortiment braces en bescherming

Op het basketbalveld gaat het er heel dynamisch aan toe. Springen, keren, blokken en draaien gebeurt er aan de lopende band. En net zoals bij iedere sport is er een risico op blessures door het overmatig belasten van gewrichten door continu dezelfde bewegingen te maken. Verstuiking of scheuring van de enkelbanden is zo’n blessure die veelvuldig voorkomt op het basketbalveld. Gelukkig heeft Basketballdirect.com een groot aanbod enkelbraces. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook de knie, vingers, schouder en pols kunnen getroffen worden door een verkeerde beweging. Hiervoor hebben we wederom diverse braces in ons assortiment. Bekende merken als MC David en Nike staan voor je klaar om je te voorzien van de beste ondersteuning aan deze gewrichten.

Spierblessures

Niet alleen de gewrichten lopen risico tijdens het sporten. Ook spieren kunnen kneuzen of verrekken, bijvoorbeeld de kuitspieren of bovenbeenspieren. Hiervoor hebben we ook enkele braces in ons assortiment die compressie en warmte geven zodat de spier warm blijft en de druk verlicht wordt. Dit zijn vaak banden of sleeves, kijk daarom goed naar de maataanduiding om de juiste omvang te kiezen en optimaal comfort te ervaren.

Mondbescherming

Als je verdedigd wordt of de tegenstander je probeert te blokken kan het nog wel eens zijn dat ze je gezicht raken met hun armen. Om je gebit te beschermen hebben we daarom ook mouthguards in ons assortiment. Deze vangen de eventuele klappen tegen je tanden op, zodat je na de wedstrijd niet door hoeft te rijden naar de tandarts. Dan kun je toch beter een scherpe prijs betalen voor een bitje dan een rekening van de tandarts toegestuurd krijgen, niet waar?