Basketballen

18

Ruim assortiment basketballen

Op Basketballdirect.com shop je basketballen in alle kleuren, soorten en maten voor de scherpste prijzen. Merken als Wilson, Jordan, Nike, Spalding en Molten verrijken ons aanbod met de mooiste designs en de beste kwaliteit. Voor zowel indoor als outdoor ballen. Je kunt jouw zoektocht naar een nieuwe basketbal eenvoudig versnellen door gebruik te maken van onze filter opties. Hier kun je merken, kleuren, maten, indoor-en outdoor ballen van elkaar onderscheiden.

NBA-partner

Wilson is sinds 2021 officieel partner van de NBA. Uiteraard verkopen wij ook de nieuwste Wilson NBA-ballen op onze webshop. Wilson maakt gebruik van revolutionaire technologieën om het beste basketbalspel in jou naar boven te halen. Hierbij hebben ze zich vooral gefocust op de grip van de bal. Heb jij de Wilson NBA Clubballen al gezien? Wilson ontwierp in 2021 een basketbal in het design van jouw favoriete NBA-clubs.

Verschillende maten

Basketballen zijn er in verschillende maten. Deze worden bepaald door de zwaarte en de grootte van de bal. Om te zorgen dat jij de juiste maat kiest geven we hieronder meer uitleg over de balmaten.


  • Maat 1: Wordt gebruikt door kinderen t/m 4 jaar
  • Maat 3: Wordt gebruikt door kinderen t/m 6 jaar en als ‘funbal’ om skills te oefenen.
  • Maat 4: Wordt gebruikt door kinderen t/m 8 jaar
  • Maat 5: Wordt gebruikt door kinderen t/m 12 jaar
  • Maat 6: Wordt gebruikt door dames vanaf 12 jaar
  • Maat 7: Wordt gebruikt door heren vanaf 12 jaar