Basketbalschoenen

19

Groot aanbod basketbalschoenen

Op Basketballdirect.com vind je een ruim assortiment basketbalschoenen, waaronder de nieuwste modellen van merken als Nike, Under Armour, adidas en Puma. Het is belangrijk om schoenen te dragen met een goede demping, grip en stabiliteit. Dit vermindert de kans op blessures en gewrichtsklachten. Onze basketbalschoenen zijn duurzaam en slijtvast zodat jij er een ruime tijd de sterren van de hemel mee kunt spelen.

Verschillende soorten modellen

In zo’n ruim assortiment kan het wel eens lastig zijn om te bepalen welke basketbalschoen het meest geschikt is voor jou. Het grootste verschil in de schoenen is de hoogte van het model. Je hebt lage en (half)hoge modellen. De lage modellen bieden meer bewegingsvrijheid in het enkelgewricht omdat de enkel niet omsloten wordt. Dit kan prettig zijn voor spelers die veel schijnbewegingen maken. De (half)hoge modellen omsluiten de enkel wel, dit biedt veel stevigheid en stabiliteit in het enkelgewricht. Ideaal voor spelers die veel springen/dunken. Bij de landing is er namelijk een verhoogde kans op enkelverstuiking, met name wanneer je in de lucht nog uit balans wordt gebracht door de tegenstander. Lees de product omschrijving voor meer informatie over de demping, de zool, de grip en de stabiliteit.

Jouw idool

Nike en adidas brengen met regelmaat basketbalschoenen uit in samenwerking met profbasketballers uit de NBA. Deze spelers weten natuurlijk als geen ander welk comfort je nodig hebt om optimaal te kunnen presteren. Nike heeft bijvoorbeeld schoenen ontworpen met LeBron James, dit werd de LeBron Witness. En adidas deed dit o.a. met James Harden, hieruit kwam de adidas Harden Stepback voort. Spelers als Kyrie Irving, Giannis Antetokounmpo, Donovan Mitchell en Damian Lillard gingen ook een samenwerking aan met een van deze merken. Shop deze speciale edities op Basketballdirect.com en word net zo goed als jouw idool!