Compressieshirts

Onder shirt met compressie

Op Basketballdirect.com hebben we een ruim assortiment met compressieshirts. Hierin vind je T-shirts met korte mouwen, T-shirts met lange mouwen en mouwloze shirts. De T-shirts zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. De kleuren zwart, wit en grijs om er zeker van te zijn dat jouw compressieshirt altijd met je basketbaltenue te combineren is. Maar ook opvallendere kleuren als rood, blauw en groen voor als je even iets anders wilt. Merken die je terugvindt in ons assortiment compressiekleding zijn Under Armour, Nike en adidas.

Waarom compressiekleding?

Maar waarom draagt men eigenlijk compressiekleding? Dat zullen we je kort uitleggen. De compressie/druk van de kleding zorgt ervoor dat je bloedcirculatie verbeterd wordt en je spieren warm blijven. Deze verbeterde bloedsomloop zorgt ervoor dat afvalstoffen en melkzuur niet op kunnen hopen in je spieren waardoor je spierherstel beter en sneller zal zijn. Dit verkleint de kans op spierpijn en blessures.

Comfort

De compressieshirts van Basketballdirect.com hebben een hoog draagcomfort. Ze sluiten namelijk nauw aan waardoor er geen ruimte is voor het ontstaan van schuring en wrijving. De naden van de shirts zijn plat en zacht, waardoor het comfortabel aanvoelt en er geen irritaties kunnen ontstaan. Daarnaast voeren de shirts zweet af en houden ze jou droog en fris tijdens het basketballen. Het ademend vermogen van de shirts zorgt ervoor dat er verkoeling is en je niet oververhit raakt. Het is dus enkel de druk van het shirt die ervoor zorgt dat je spieren warm blijven. Deze voordelen kun je ook ervaren op andere lichaamsdelen. We hebben namelijk op onze webshop ook arm sleeves, compressie shorts, kuit sleeves en compressie tights.