Vind de juiste sport bh

Tijdens het basketballen is een goede sport bh erg belangrijk. Of je nu een kleinere cupmaat hebt of een vollere boezem, een sport bh is bij een dynamische sport als basketbal onmisbaar. Tijdens het rennen en dunken kunnen de borsten gaan "stuiteren". Dit kan als pijnlijk ervaren worden. Maar daarnaast zorgt de impact van deze bewegingen er (op de lange termijn) ook voor dat het bindweefsel in de borst verslapt. Het bindweefsel zorgt voor de vorm van de borsten. Logischerwijze kunnen de borsten dus gaan hangen wanneer het bindweefsel slapper wordt. Een sport bh biedt ondersteuning en comfort, maar kan ook eventuele blessures als nek- en rugklachten voorkomen. Met de brafinder vind jij de juiste ondersteuning voor jouw borsten.

Welk type support heb ik nodig?

High support

Low Support

Bij low support biedt een sport bh lichte ondersteuning. Deze bh draag je bij activiteiten met lage intensiteit. Ideaal wanneer je geen basketbaltraining hebt, maar een lange wandeling maakt, gaat stretchen of een yoga les volgt.
High support

Medium Support

Sport bh's met medium support zijn geschikt voor activiteiten met een gemiddelde intensiteit, zoals een krachttraining waarbij je niet springt of rent. Wanneer je kleinere borsten hebt kun je deze sport bh ook dragen tijdens het basketballen.
High support

High Support

Dit level van support biedt bij uitstek de perfecte ondersteuning tijdens een basketbaltraining of wedstrijd. Dankzij de hoge mate van ondersteuning worden schokken perfect opgevangen en blijven je borsten comfortabel en stevig op zijn plek.
Welk type sluiting is geschikt voor mij?

Bh zonder rugsluiting

Pullover model

Veel sport bh’s hebben geen sluiting, maar een elastische band. Dit pullover model met elastische band houdt de bh en je borsten stevig op zijn plek
Brafinder met rugsluiting

Haak- en oogsluiting

Sport bh's met haak- en oogsluiting kun je gemakkelijk bijstellen naar de perfecte pasvorm. Dit is zeker handig wanneer je grotere borsten hebt.
Wel of geen verstelbare bandjes?

Bh's zonder verstelbare bandjes

Geen verstelbare bandjes

Kies voor je een sport bh zonder verstelbare bandjes, zoals bij het racerback-model dan geniet je vaak van net iets meer bewegingsvrijheid rondom de schouders en heb je geen last van drukkende sluitingen en clipjes op de huid.
Bh's met verstelbare bandjes

Verstelbare bandjes

Met verstelbare bandjes maak je de bh zo los of strak als jij fijn vindt. Diverse modellen zijn uitgerust met een extra clipje waarmee je de bh in een handomdraai omtovert tot een crossback-model
Wanneer zit mijn sport bh goed?

  • De onderband is verantwoordelijk voor de grootste ondersteuning. Wanneer de onderband knelt op je rug is hij te kein en wanneer de band omhoog kruipt is hij te groot. Je kunt dit testen door je armen in de lucht te steken. Zorg ervoor dat de band mooi aan je lichaam sluit.
  • De schouderbanden zitten te strak wanneer ze snijden in je schouder of een afdruk achterlaten. Logischerwijze zitten ze te los wanneer ze van je schouder af glijden. Wanneer je (met een beetje duwen) 2 vingers tussen het bandje en je schouder kunt steken dan zitten de bandjes goed.
  • De cups moeten mooi om de borst sluiten. Wanneer je borsten over de rand van de cups heen puilen is de cup te klein. Wanneer er plooien vallen in de stof is de cup te groot.