Basketbalschoenen

Ruim assortiment basketbalschoenen

Op basketballdirect.com vind je de nieuwste modellen basketbalschoenen van merken als Nike, adidas, Under Armour en Puma. Voor zowel dames, heren als kids is er een ruime keuze. Een kwalitatief paar basketbalschoenen is van groot belang tijdens het rennen, pivoteren, springen en landen. Flexibiliteit en een goede demping spelen hierbij een grote rol.

Welk type basketbalschoen

Het meest opvallende verschil in basketbalschoenen is de hoogte van het model. Zo heb je lage en (half)hoge ontwerpen. De lage modellen bieden meer flexibiliteit in het enkelgewricht, wat ideaal is voor de spelers die veel schijnbewegingen maken en de tegenstander op het verkeerde been willen zetten. De (half)hoge modellen zijn zeer geschikt voor spelers die veel springen en dunken. Deze modellen bieden namelijk veel stevigheid in het enkelgewricht, waardoor de kans op verstuiking verkleind wordt. Bij een landing is namelijk het risico op verstuiking groter, zeker als je in de lucht nog uit balans gebracht wordt door je tegenstander. Uiteraard zitten er ook verschillen in de demping, grip van de zool en slijtvastheid.

Basketbalschoenen van jouw favoriete NBA-speler

Merken als Nike en adidas werken vaak samen met topbasketballers uit de NBA. De ervaring van deze spelers geven deze merken de kans nog specifieker aan de wensen van basketballers te voldoen. Zo heeft Nike meermaals een schoen uitgebracht in samenwerking met LeBron James, namelijk de LeBron Witness. Ook Kyrie Irving en Kevin Durant deden dit samen met Nike. adidas sloeg de handen ineen met James Harden, Damian Lillard en Donovan Mitchell. Hier kwamen o.a. de adidas Harden Stepback, adidas D.O.N. Issue en de adidas Dame 8 uit voort.