Schoenadvies van Basketballdirect.com

We kunnen ons voorstellen dat het kopen van nieuwe basketbalschoenen een hoop vragen met zich mee brengt. Geen zorgen, Basketballdirect is er om je te helpen bij je keuze! Bekijk hieronder de verschillende aspecten die jou helpen om een keuze te maken.

  • Welke schoenmaat moet ik kiezen?
  • Wat is een goede prijs?
  • Welk model past het beste bij me?
  • Tips voor onderhoud en aankoop

Welke schoenmaat moet ik kiezen?

Het is van essentieel belang dat je schoenen koopt die perfect om jouw voet sluiten en lekker zitten. Het dragen van de verkeerde schoenmaat kan ervoor zorgen dat je blaren oploopt of zelfs blessures.

Kies basketbalschoenen met de juiste lengte en breedte. In de lengte moet genoeg ruimte over zijn voor de tenen. Je hebt een halve tot één centimeter nodig tussen de toppen van de tenen en de schoenrand. Slipt de schoen van achteren? Dan is hij te groot of te breed bij de hiel. We begrijpen dat het kiezen van de juiste schoenmaat best lastig kan zijn. Jouw schoenmaat kan namelijk per merk verschillen. Bekijk de maattabel bij het desbetreffende product voor een betere inschatting van de maat.

Wanneer je een beweeglijke speler bent die veel schijnbewegingen maakt adviseren we om schoenen aan te schaffen met goede grip in meerdere richtingen. Spelers die veel springen of dunken en spelers met blessuregevoelige knieën adviseren we om schoenen te nemen met goede demping. Informatie over deze eigenschappen vind je terug in de product omschrijvingen. Wil je meer informatie over het type model? Lees dan deze blog.

Tips van Basketballdirect.com

  • Gebruik je basketbalschoenen alleen op het basketbalveld. Gebruik op andere ondergronden leidt tot een snellere slijtage van de buitenzool.
  • Trek bij het passen van de schoen de basketbalsokken aan die je ook gebruikt tijdens een training of wedstrijd. Basketbalsokken kunnen dikker zijn dan de sokken die je gewoonlijk draagt.
  • Laat je basketbalschoenen niet in je basketbaltas zitten na een training of wedstrijd. Zo kunnen de schoenen niet luchten en kunnen er sneller nare geurtjes in je schoen trekken. Indien er toch nare geurtjes zijn ontstaan kun je eens kijken naar onze schoen verfrissende producten.