Braces

39
Naar welk type brace ben je op zoek?

Verschillende braces op Basketballdirect.com

Er is niets vervelender dan een blessure oplopen. Je hoofd wilt graag, maar je lichaam werkt niet altijd even goed mee. Basketbal is een sport die veel vraagt van je gewrichten, omdat het een dynamische sport is. Spijtig genoeg ben je op zoek naar een brace, maar gelukkig hebben wij een ruim assortiment aan braces zodat jij de bescherming vindt die bij je past. Op onze webshop vind je braces voor de knie, elleboog, enkel, kuit, pols, rug, schouder, vinger en het bovenbeen.

Enkels en knieën

Je enkels en knieën worden op de proef gesteld tijdens het spelletje. Je maakt veel zijwaartse bewegingen door van richting te veranderen en schijnbewegingen te maken. En tijdens het dunken en blokken spring je vaak waardoor je met een beetje pech een vervelende landing te voorduren krijgt. De meest voorkomende blessure bij basketbal is een enkelblessure als verstuiking of scheuring van de enkelbanden. Dit komt vaak door snelle zijwaartse bewegingen en landingen waarbij je uit balans wordt gebracht door de tegenstander. Auch, dan kom je verkeerd terecht. Filter eenvoudig en snel op het type brace waar je naar op zoek bent om knie braces, enkel braces en andere braces van elkaar te onderscheiden.

Elleboog, schouder, vinger en pols

Basketbal bestaat uit veel passen en werpen van de bal. Je armen zijn hierdoor vaak in de lucht en op spanning waardoor de schouder ook een gevoelige zone kan zijn. Wanneer de bal verkeerd terecht komt op je vinger is dat ook zeker geen pretje en flexibiliteit met de bal vraagt weer iets van de polsen. Met een beetje pech kun je dus pijnklachten krijgen op deze plekken. Ook voor deze lichaamsdelen hebben we braces als finger sleeves, wrist straps en shoulder supporters in ons assortiment. Enkele merken die je voorbij ziet komen in onze braces categorie zijn MC David, Rehband, Push Sports, adidas en Nike.