Zweet- en Haarbanden

59

Comfortabel basketballen

Wie intensief bezig is op het basketbalveld zal ongetwijfeld gaan zweten. Als fanatiek sporter ken je dat voldane gevoel van zweet dat van je hoofd afdruppelt. Het is een teken dat je echt hard gewerkt hebt tijdens je training of wedstrijd. Maar uiteindelijk kan dat ook een beetje vervelend zijn. Het zweet kan als zout in je ogen gaan prikken en het voelt ook niet heel hygiënisch voor jou en anderen. Gelukkig vind je in het assortiment van Basketballdirect.com ook zweetbanden om deze ongemakken te voorkomen. Een zweetband kun je om je pols doen, zodat je tijdig je zweet af kunt vegen door je hand langs je voorhoofd te halen. Hierdoor blijf je volledig gefocust en raak je niet afgeleid van de zweetdruppels die over je gezicht dwarrelen.

Hoofdbanden

Ook haarbanden vind je in ons assortiment terug. Deze plaats je op je haarlijn en hebben eigenlijk een multifunctionele werking. Het neemt vocht op en vermindert daarmee de hoeveelheid zweet dat over je gezicht druppelt. Maar in de koudere maanden houdt het ook je oren warm. Daarnaast houdt het ook de haren uit je gezicht. Dit is erg prettig omdat je anders kunt ervaren dat je haarplukken aan je gezicht blijven plakken door het zweet.

Materiaal

De zweet en haarbanden worden gemaakt van badstof of elastisch materiaal. Beide materialen bieden veel comfort omdat het zacht aanvoelt en mooi aansluit aan je lichaam. Hierdoor ontstaat er geen wrijving en worden irritaties voorkomen. Je vindt zweet- en haarbanden van merken als Nike, adidas, Jordan en Spalding.