Blessurepreventie en -herstel

46

Voorkomen is beter dan genezen

Basketbal is een fysieke en dynamische sport, waarbij spieren worden belast. Je kunt last krijgen van mankementen doordat je gewrichten en spieren overbelast raken. Het is dus erg belangrijk dat je goed voorbereid aan een training of wedstrijd begint. Maar daarnaast zit een ongeluk ook in een klein hoekje. Dat je een blessure oploopt, kan dus altijd voor komen. Om daar goed op voorbereid te zijn hebben wij in ons assortiment verschillende blessurepreventie- en herstel producten.

Divers assortiment

In deze categorie vind je artikelen die zowel voor als na de training of wedstrijd van pas komen. Sportbalsem geeft een verwarmend effect aan je spieren en is goed ter voorbereiding om je spieren wakker te maken. Massageolie en massage guns kunnen voor het basketballen gebruikt worden, om je spieren warm te maken en voor te bereiden op intensieve beweging. Maar je kunt deze ook gebruiken na het basketballen om je spieren te laten ontspannen. Het verschil zit hem hier in de intensiteit van het gebruik. In het assortiment vind je ook verschillende EHBO-spullen. Een voorbeeld hiervan zijn ice packs, deze worden gebruikt om te koelen en flinke zwellingen te voorkomen. Maar ook verschillende producten om wonden te verzorgen zoals pleisters, gaasjes en schoonmaakdoekjes.

Foam roller

Nog zo’n product wat zowel voorafgaand als na afloop van het basketballen gebruikt kan worden is de foam roller, ook wel massage roller genoemd. Deze is gemaakt van hard foam en heeft meestal een cilinder vorm. Doordat deze druk geeft op je spieren kunnen gespannen plekken losser gemaakt worden. Deze druk zorgt ook voor een verbetering van de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen en melkzuur sneller afgevoerd worden. Deze snelle afvoer zorgt ervoor dat er geen ophoping kan ontstaan en het gevoel van verzuring en spierpijn vermindert/voorkomen wordt.