Nieuwe basketbalschoenen, waar moet je op letten?

Op Basketballdirect.com hebben we een ruim assortiment aan basketbalschoenen. De zoektocht naar een nieuw paar basketbalschoenen kan daarom ook best lastig zijn. We kijken vaak naar welke schoen we het mooist vinden qua kleur en design. Maar welke basketbalschoenen zijn geschikt voor jou als speler? Het meest opvallende verschil tussen basketbalschoenen is de hoogte van de schoen. We onderscheiden hierin lage, middelhoge en hoge modellen.

Posities en type spelers in het basketbal

In het 5x5 basketbal zijn er 5 verschillende posities in het veld.

  • The point guard: De spelverdeler, deze moet overzicht kunnen bewaren en flexibel zijn.
  • The center: Dit is vaak de langste speler, waardoor hij het makkelijker aanspeelbaar is. Maar staat ook het dichtst bij de ring waardoor hij doelpunten kan maken. The center is ook een belangrijke verdediger die ballen kan blokken.
  • The small forward: Een veelzijdige positie die zich richt op scoren en het uitlokken van fouten bij de tegenstander.
  • The power forward: Rebounds pakken, schoten blokkeren en van dichtbij scoren. Dat zijn de belangrijkste taken van the power forward.
  • The shooting guard: Het spreekt voor zich. Deze speler moet goed kunnen shooten en dunken, wat behoorlijk wat flexibiliteit vraagt.

Het 3x3 basketbal is een stuk dynamischer omdat je sneller schakelt van aanval naar verdediging en omdat er minder spelers zijn en de kans dus groter is dat je snel een bal toegespeeld krijgt.

Welke schoen adviseren wij

De spelers die veel dunken of rebounds maken springen vanzelfsprekend ook meer. Bij het landen heb je natuurlijk een verhoogde kans op verstuiking van het enkelgewricht, met name als je uit balans wordt geduwd door je tegenstander. Voor deze spelers zou een (middel)hoog model geschikt zijn. Maar ook voor spelers die van nature een zwak enkelgewricht hebben en gemakkelijk hun enkel verstuiken. De spelers die snel moeten schakelen en de tegenstander op het verkeerde spoor moeten zetten die moeten vooral erg flexibel zijn. Een lager model biedt meer bewegingsvrijheid in het enkelgewricht en zou daarom aan te raden zijn voor dit type speler. Klik hier voor ons assortiment hoge modellen en hier voor ons assortiment lage modellen.

Waar je verder op kunt letten

Naast de hoogte van de schoen zitten er natuurlijk meer verschillen in de modellen. Zijn je knieën blessuregevoelig of spring je vaak tijdens het spel? Kies dan voor een schoen met een goede demping die energie teruggeeft bij elke stap. Ben jij meer van het sprinten, keren, pivoteren en schijnbewegingen maken? Dan wens je vast uitstekende grip in de buitenzool zodat je niet uitglijdt. Heb je smalle voeten? Kijk dan eens naar modellen die nauw aansluiten of let eens extra op het websysteem van de schoen.

Onze merken basketbalschoenen

/