Assortiment outdoor basketballen

Outdoor basketbal

Op Basketballdirect.com vind je zowel indoor als outdoor basketballen. Je raadt het al, de ene bal is geschikt voor binnen gebruik en de andere bal is geschikt voor gebruik in de buitenlucht. Buiten heb je natuurlijk meer risicofactoren dan in een sporthal met een gladde ondergrond. Zo kunnen er buiten losvliegende steentjes zijn, ongelijke stenen of scherp zwerfafval zoals bier dopjes of glasscherven. Het grootste verschil tussen een indoor en outdoor bal is dan ook het materiaal van de buitenste laag. Een outdoor bal is doorgaans gemaakt van rubber. Rubber is stevig en slijtvast materiaal, waardoor de kans op beschadiging kleiner is. Dit betekent overigens niet dat de levensduur van een outdoor bal langer is. Zolang je de bal gebruikt op de ondergrond waar hij voor gemaakt is dan hebben de ballen dezelfde levensduur.

Verzorging

Om je bal goed te verzorgen hebben we nog enkele tips voor je.

  • 1. Pomp de bal goed op. Niet alleen omdat hij dan beter stuitert, maar ook omdat de vorm van beter behouden blijft.
  • 2. Houd de bal goed droog. Het kan altijd gebeuren dat de bal nat wordt, maar zorg dat je deze goed afdroogt. Of bijvoorbeeld wanneer je de bal schoon hebt gemaakt.
  • 3. Droog de bal met een doek. Als bovenstaande gebeurt, droog de bal dan NIET in de zon. Dit kan scheurtjes in het leer veroorzaken.