Nike basketbalschoenen

Nike basketbalschoenen

Op basketballdirect.com vind je een ruim aanbod basketbalschoenen van Nike. Nike weet als geen ander hoe zij schoenen moeten ontwerpen met een goede demping, een ventilerend vermogen en draagcomfort. Hierdoor hoef jij alleen nog maar te kijken welke type schoen bij jou past als basketbalspeler en welke schoen je het mooist vindt qua kleuren en design.

Welk type basketbalschoen?

Het aanbod in basketbalschoenen is enorm en daarom zie je soms door de bomen het bos niet meer. Bekijk goed welke schoen het meest aansluit bij jouw manier van spelen. Ben je een snelle speler die veel schijnbewegingen maakt en de tegenstander op het verkeerde been probeert te zetten? Kies dan voor een schoen die flexibiliteit en bewegingsvrijheid biedt, dit zijn vaak de lage modellen. Ben jij de dunker van het team of moet je hoog springen om de bal te blokken in de verdediging? Dan is een stevige en ondersteunende schoen aan te raden. Wanneer je namelijk neerkomt vanuit een sprong heb je een verhoogde kans op enkel verstuiking. Met name als je in de lucht ook nog eens uit balans wordt gebracht door je tegenstander. Een (half)hoog model biedt veel stevigheid en stabiliteit omdat deze de enkel meer omsluit.

Top basketballers

Nike werkt samen met top basketballers om nieuwe collecties op de markt te brengen. Zo heeft het merk meermaals een schoen uitgebracht met LeBron James, de LeBron Witness. Maar ook met spelers als Kyrie Irving en Giannis Antetokounmpo. Naast schoenen ontwerpt Nike ook geregeld kleding met deze spelers. Denk hierbij aan shirts of sokken.